A 2020-as év már a kezdetén rengeteg újdonságot hozott magával, amit többek között a divat világában is érzékelhetünk. Az új gyűrű sikket tekintve, ugyanazt a tendenciát látjuk kibontakozni, ami a többi ékszerre is helytálló, vagyis a gyakran egyetlen, teljesen egyedi, különös és feltűnő absztraktszerű darab megformáltságát.

Ezzel szemben, az előző években jellemző volt a kezeink teljes felvértezése ékszerekkel, ami talán a 80-as évek hozományaként értelmezhető. Ebben az időszakban a színes, feltűnően nagy példány és természetesen rengeteg ékszer volt az alap szett része. A mai gyűrűk sokkal másabb irányba fejlődtek tovább.

A sztárvilágban is azt láthatjuk, hogy a gálákon olyan darabokat viselnek, amelyek szinte azonnal magukra vonják a figyelmet. Az anyagot, illetve a színt tekintve megmaradnak az alapoknál, vagyis az aranynál, fehéraranynál, valamint a jól bevált ezüstnél. Talán egyetlen hasonlóságot vélhetünk fel az előző évek divatjával, méghozzá a cirkónia, illetve a gyémántkövek jelenlétét.