A babák bőre sokkal érzékenyebb, ezért több odafigyelést igényel. Szerencsére könnyedén felkészülhetünk erre a varázslatos időre, ráadásul a www.astibababolt.hu webáruházból mindent beszerezhetünk. A bőrápolás előtt tisztában kell lennünk azzal, hogy a pici bőre vékonyabb és védtelenebb a sérülésekkel szemben, ráadásul könnyen kiszárad.

A száraz bőr ekcémához és allergiához vezethet, tehát mindenféleképpen érdemes megelőzni. A születés után fokozottan ügyelni kell a köldökzsinór maradványára, amit csak tiszta kézzel szabad megérinteni. Ha azt tapasztaljuk, hogy pár hét után leesett, akkor meg kell várni, amíg a seb begyógyul. Az első hónapokban a baba többnyire csak enni és aludni fog, így a nap legaktívabb része a fürdetés lesz. Az a legjobb, ha a fürdőben nincs melegebb, mint a lakás többi részén, így nagyobb eséllyel kerüljük el a megfázásokat.

A víz se legyen melegebb a testhőmérsékletnél, amit hőmérővel vagy a könyökünkkel tudunk ellenőrizni. Sokan fürdőkádat használnak, mert így könnyebben megtöltik vízzel és a pici is elmerülhet benne. A fürdéshez mindig babaszappant használjunk, mivel ezek kíméletesek és nem szárítják ki az érzékeny bőrét! Az öblögetést puha szivaccsal tudjuk elvégezni. Fontos, hogy 6 hónapos koráig ne maradjunk 5 percnél tovább a vízben, mivel a kicsi bőre kiázhat.

Egyetlen másodpercre se hagyjuk egyedül! Ezután jöhet a törölközés. Ehhez mindig puha és nedvszívó fürdőlepedő kell, ami természetes anyagból készült. Legyünk kíméletesek és mindig figyeljünk a hajlatokra! Hajmosásnál lényegében a fejbőrt tisztítjuk és elegendő hetente pár alkalommal elvégezni. Azok a csecsemők, akik sok hajjal látták meg a napvilágot, kaphatnak babasampont is. Sokan hisznek abban, hogy a picinek kellenek az ingerek, ezért gyakran más ruhába öltöztetik őket. A www.astibababolt.hu oldalon kedvünkre válogathatunk a termékek között. Amíg az újszülött nem hagyja el a babakocsit, addig mindegy, hogy benti vagy kinti rugdalózót visel, de az sem baj, hogy minden alkalommal lecseréljük.