A fenyő illat belengi a szobát és egyből felélénkíti az érzékeket. Megvan ez az érzés és szeretnéd fokozni? Akkor próbáld ki a mesés doTERRA balzsamfenyő illóolajat! A csodás, Kanadában és Észak-Amerikában őshonos növényből gőzlepárlás útján kinyert olaj egy új dimenzióba repít. Hogy miért vagyok ebben ennyire biztos? Kiderül a folytatásból!

Ez a csodálatos olaj a balzsamos jegenyefenyőnek köszönhető. Ez a 15-25 méter magasra növő fa bár kicsit szürke kérgű, kicsit karcsú és kúpos a koronája is, de olyan intenzív illatú és csodálatos illóolajat köszönhetünk neki, ami egy csapásra a kedvenced lesz. A balzsamfenyő olaj a reumás eredetű ízületi panaszok és az izomhúzódás, illetve a görcsök okozta fájós területeken való felhasználásra termett, ugyanis külsőleges alkalmazásával enyhítheti a tüneteket.

Vannak olyan légzőszervi problémák is, amelyek esetén, amolyan kiegészítő kezelésként vethető be. Legtöbben mégis a fáradtság, kimerültség és stressztől való menekülés egyik eszközeként tekintenek rá, ami nem csoda, mert kellemes illata és frissítő hatása révén nyugodt légkört teremthet.

Ha a bőrödön alkalmazod, melegítő hatást fogsz érezni, hiszen helyileg vérbőséget okoz és ugyanígy, egyszerre élvezheted a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatását is. Légúti panaszokra is használható, amit párologtatással tudsz elérni. Elég mindössze négy cseppet a diffúzorba cseppenteni belőle és perceken belül energizáló hatású aromával telik meg a szoba levegője.

Ez az illóolaj kiválóan keverhető naranccsal, mandarinnal és pacsulival is. Ha a bőrödre kennéd vagy esetleg egy energizáló aromás masszázsolajként használnád, mindig fele annyit cseppents a bázis olajba, mint a hordozóolaj mennyisége, ami esetünkben frakcionált kókuszolaj lehet. Tehát, ne feledd, hogy egy a kettőhöz arányban hígítsd!

A balzsamfenyő illóolaj használatával azért nem árt óvatosnak lenni, mert bár sok gyógyhatása van, a terhesség alatt történő használata ártalmas is lehet. Kifejezetten a terhesség első harmadában, mert akkor allergiás reakciót válthat ki és negatív hatással lehet a magzat fejlődésére. Ez a párologtatásra és a bőrön keresztül történő alkalmazásra egyaránt igaz, ezért az állapotos nők kerüljék a balzsamfenyő olaj használatát!

Ugyanez vonatkozik a magas vérnyomással élők és az ilyen-olyan allergiával küzdőkre is, de jobb, ha kerülik a krónikus vesebetegek, az epilepsziások is. Ha azonban egyik csoportba sem tartozol és szeretnél egy frissítő és üdítő, számos helyzetben kiválóan alkalmazható illóolajat, a az Olajkertben megtalálod.