A jel minősége többek között attól függ, hogy mekkora az antenna nyeresége. Ez az érték pedig szoros kapcsolatban van az eszköz méretével, ezért sem szokták nagyon ajánlani a beltéri TV antenna alkalmazását. Hiszen egy beltérre tervezett készülék értelemszerűen kicsi kell legyen, így pedig a nyeresége is korlátok közé van szorítva.

A beltéri TV antenna helyett, sokkal jobb választás egy kültéri modell, amiből bátran választhatunk nagyobbat is, hiszen nem az életterünkből fog elvenni. A tetőn vagy éppen a teraszon szinte bármekkora elfér, így dönthetünk egy méretes és ezzel együtt nagy nyereségű antenna mellett is. Persze más paramétereket is figyelembe kell venni, amelyekkel ha nem vagyunk tisztában, akkor előnyösebb szakértői tanácsot kérni.

Például a bolt.sat.hu munkatársai hasznos információkkal láthatnak el ezen a téren, illetve azt is elmondhatják, hogy miért van csak egyetlen beltéri TV antenna modell a kínálatukban, ami egyébként kültériként is alkalmazható. Az érvelésüket meghallhatva, biztosan be fogjuk látni, hogy nem ebben az irányban kell keresgéljük a jó végeredmény érdekében.