Ma minden esküvő egy kicsit másképp alakul. A ceremóniamester a vicces hangulatokról szokott gondoskodni, amit egyre több ifjú pár választ a nagy napra. Általában úgy gondolunk az esküvőre, mint egy szent napra, ami két ember útját összeköti, azonban a vendégek nem szoktak ennyire komolyan hozzáállni a dolgokhoz.

Sőt, a tapasztalat azt mutatja, hogy minél komolyabb az esküvő, annál unalmasabbá válik, tehát muszáj feldobni egy kicsit a hangulatot. A ceremóniamester tudja, hogy milyen programokkal lehet rávenni az embereket a táncra, ugyanakkor mindent pontosan megtervez, így nem kell attól félnünk, hogy üresjáratok lesznek a legfontosabb napunkon.

A ceremóniamester ismeri a párt, előzetesen rengeteg dologban egyeztettek, bár a meglepetések sem szoktak elmaradni. Egy ceremóniamester kiáll mindenki elé, kézbe veszi a mikrofont és mondja, a többiek pedig dőlnek a röhögéstől. Főleg azoknak a pároknak való, akik szeretnék, ha valaki előttük állna és vezetné a többiek jó kedvét, míg ők élvezni tudják a napot.

Az esküvőszervező mindenre odafigyel?

Természetesen nem mindenki ragaszkodik a vidám, folyton beszélő segítőhöz, egyesek a háttérben meghúzódó profira vágynak. Az esküvőszervező feladata közé tartozik, hogy mindennek tökéletesen kell működnie. Ilyenkor a menyasszony és a vőlegény azt tapasztalják, hogy alig látják az esküvőszervezőt, de nincsenek fennakadások, minden a legnagyobb rendben működik.

Kár lenne azt hinni, hogy bárki képes erre a feladatra, lehet a barátaink elvállalnák, de nem szokott ugyanúgy végződni a nap. Az esküvő pár órán keresztül tart, azonban a következő éveket meghatározza, tehát nem mindegy, hogy miért emlegetjük a pillanatot. Ha azt akarjuk, hogy minden jól sikerüljön, akkor az esküvőszervezőt kell megbíznunk, aki mindenben támogatni fogja a párt.

Azt szokták mondani, hogy egy menyasszonyt csak egy másik nő érthet meg, úgyhogy engedjünk a berögződésekből és adjunk esélyt a hölgyeknek is. Egy esküvőszervező mindent precízen, pontosan, az összes eshetőségre felkészült személy, mi dolgunk pedig élvezni a pillanatot.