Már az őskortól kezdve nemcsak a nők díszítik fel magukat apró kövekből, csigákból, fából, bőrből, csontból készült ékszerrel. Az erősebb nem is viselt, készített ilyesmiket, mert státuszt adott nekik.Manapság az elegáns férfi karkötők a megjelenést erősítik. Bár sokan közülük nem kedvelik az ékszereket, de aki mégis, annak igen nagy a kínálat ezekből. Beszerezhető mindenféle anyagból, mint például arany, ezüst, fehérarany és mind pasiknak való kivitelezésben.

Manapság a teremtés koronája, persze módjával, de visel ékszereket. A nemes anyagok mellett létezik rozsdamentes acél, amiből ezek a díszek igen kedveltek, mert stílusosak.

A férfi karkötők sokak kedvére valóan bőrből is készülnek, mert ad egyfajta macsós vagányságot a kinézethez. A helyes kiegészítő kiválasztása javítja a küllemet, a stílust és megmutatja, hogy ki az ember valójában. A maszkulin tulajdonságokat meg lehet erősíteni a különleges ékszerekkel is. A sajátos férfi karkötők hangsúlyozzák az erősebb nem stílusát és férfias energiáit.