A kellék a kötés és a horgolás alapját képezi. A fonal eltérő variációival találkozhatsz a hagyományos üzletekben és az internetes áruházak virtuális polcain. Az alpaka az egyik legnépszerűbb változat, amivel kimondottan könnyű dolgozni.

A pozitív tulajdonságai közé tartozik többek között, hogy rendkívül puha, így a felhasználásával készített ruha bársonyos érzést biztosít a viselőjének. Kiváló választásnak bizonyul az amigurumi figurák elkészítéséhez is. A moher szálat az angóra kecske gyapjújából hozzák létre. Valamivel keményebb a társainál, ebből kifolyólag nemezeléshez nem igazán jó döntés. Ami viszont a fonal mellett szól, hogy jól festhető, formázható és kiválóan ellenáll a penésznek, illetve a dohosodásnak. A selyem mellett sem lehet szó nélkül elmenni.

Ezt a típust a selyemhernyó gubójából készítik. A másik nagy kedvenc a len, ami fényes és puha szálakból tevődik össze. Ez a változat az idő múlásával nem veszít a színéből, sőt, épp ellenkezőleg, egyre szebbé válik. A fonal könnyen szárad és jól vezeti a hőt.