Régebben a légkondicionáló berendezések kizárólag hűtésre voltak optimalizálva. Napjainkban viszont egyre nagyobb teret nyer a fűtő klíma, ami a helyiségek lehűtése mellett, azok melegítésére is kiválóan alkalmas.

Az eklima.hu webáruházban található modellek ebben a termékkategóriában is kizárólag magas minőséget képviselnek, olyan neves gyártók készülékei találhatóak a webhelyen, mint amilyen a Polar, az RCOOL, az AUX, a Syen és a GREE. A fűtő klíma mindegyik darabja alkalmas komolyabb kültéri fagyok esetén is felfűteni a teret. Kisebb helyiségekbe elegendő a kisebb kapacitású berendezést telepíteni, a nagyobb helyiségek vagy több szoba esetén már a komolyabb gépek terén érdemes nézelődni.

Az ilyen módon való fűtés fenntartható, nem szennyezi a környezetet és költséghatékony is. Az sem mellékes, hogy a használata igen komfortos és precízen vezérelhető a rendszer. A fűtő klíma inventeres, ráadásul kombinálható akár napelemes rendszerrel is, a nagyobb költséghatékonyság elérése érdekében.