A hidegburkoláshoz a csempevágó és a szintező mellett, még számos eszköz szükséges. Ilyen például a gyémánt vágókorong. Olykor akadnak olyan szituációk, amiket nem lehet megoldani egyszerű csempevágóval.

Például a sarkoknál, hogyha egy „L“ alakú darabra van szükség, akkor könnyebben dolgozhatunk a gyémánt vágókorong segítségével. Ezzel az eszközzel gyakorlatilag minden forma kivágható és a lapokat úgy alakíthatjuk, ahogy csak szeretnénk.

A precíz vágatok kivitelezése érdekében, a gyémánt vágókorongot érdemes csempevágó géppel használni. Sarokcsiszolóra is rögzíthető, viszont ez esetben célszerű egy vezető alkalmazása, amivel egyenletes vágást hajthatunk végre. Szabad kézzel nagyon profinak kell lennünk ahhoz, hogy ne tévesszük el a vágási irányt, különben megtörténhet, hogy használhatatlanná válik a munkadarab.

A gyémánt vágókorong rendkívül minőségi anyagok felhasználásával készül, ami lehetővé teszi többféle kőzet és kerámia formálását, vágását, alakítását. A gyémánt vágókorongok többféle változata kapott helyet a kínálatban.