Magyarországon nagy hagyománya van a kertészkedésnek. Sokan hobbi szinten űzik, míg mások szakmaként tekintenek erre. Legyen szó bármelyik kategóriáról, a benzines sövényvágó egy alapvető eszköz, amivel gyorsan és jól lehet dolgozni. A modern kertek esetében már az esztétika és a dekoratív megjelenés is igen fontos szempontnak számít, és ezek biztosításához sövényeket is gyakran telepítenek.

Annak érdekében, hogy ezek huzamosabb ideig szépek legyenek, kötelező a megfelelő karbantartás. A felkészültebbek, tapasztaltabbak ekkor csak előveszik a benzines sövényvágó masinát és már kezdenek is dolgozni. Akik pedig nem rendelkeznek még ilyennel, mindenképp jól járnak, ha ellátogatnak a Dena Kert oldalára.

A shopban gyerekjáték megtalálni és megvenni az ideális masinát. Itt megbízható, minőségi sövényvágók közül választhat az érdeklődő. A Hecht, Mcculloch és a Riwall cégek csakis olyan benzines sövényvágó eszközöket kínálnak, amelyekben évekig meg lehet bízni. Sokak nagy kedvence a HECHT 1331 benzinmotoros, multifunkciós szerszám.