Nem könnyű feladat az elképzelt tökéletes kert összképét megteremteni a valóságban. Ugyanakkor a széles választék megkönnyíti a megvalósítást. A homokos kavics ár igazán meggyőző eleme lehet a döntésnek, hiszen igen gazdaságos, mégis látványos megoldást kínál. Fontos a kert kiválasztott részét megfelelően előkészíteni, talajrendezéssel, geotextíliával és csak ezután felölteni homokos kaviccsal, növényekkel.

Remek választás lehet ez a fajta díszítőelem azoknak az embereknek, akiknek a homokos kavics ár nem egy utolsó szempont. Sikeres választás után a következő lépés az ötletgazdag elrendezés, illetve az összképbe beleillő növények elhelyezése. Leleményes megoldás lehet és feldobhatja az összképet, ha a homokos kaviccsal feltöltött kerti utat lágy ívekkel gazdagítjuk.

A homokos kavics ár azt is lehetővé teszi, hogy több erőforrás maradjon a részletek kidolgozására. Ilyen lehet mondjuk, ha egyedi járdalapokkal szeretnénk feldobni az út burkolatát. Ez nemcsak elegáns megoldás, de hasznos is, hiszen jelentősen megkönnyíti a járást.