Ez a változat sohasem megy ki a divatból. A klasszikus karikagyűrű eltérő színben, formában és vastagságban érhető el az üzletekben. Kedvező árkategóriában van, ebből kifolyólag bárki megengedheti magának azt, hogy beszerezze. Általában fehér, sárga és vörös aranyból készül, de ezek kombinációjával is gyakran lehet találkozni. A 9, 14, 18, illetve 22 karátos darabok nagyon elegánsak.

Minél magasabb karátszámot tartalmaz egy kellék, annál értékesebb. A régi szokások egyike, hogy a klasszikus karikagyűrű belsejébe gravíroztatnak a párok. Ilyenkor a felületre monogramok, dátumok és üzenetek kerülhetnek. A felek közösen döntik el azt, hogy mit szeretnének. Az elképzeléseiket elmesélik a szakembernek, aki a gravírozást elkészíti.

Az ékszer online is beszerezhető. Ez az alternatíva jól jöhet azoknak, akik szeretnek nézelődni és megfontoltan dönteni. A webáruházak éjjel-nappal elérhetőek, szóval az ügyfelek nincsenek időhöz kötve, ami a vásárlást illeti. A klasszikus karikagyűrű a rendelést követően néhány napon belül birtokba vehető.