Hányféle kézimunka létezik a világon? A kérdésre a választ elég nehéz megadni, de az biztos, hogy a kötés horgolás továbbra is az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb elfoglaltság, amit otthon is űzhetünk. Ráadásul ez a fajta kézimunka hasznos is, hiszen minden divatrajongó szeretne egy olyan exkluzív dolgot a ruhatárában, amit kézzel kötöttek.

Valószínűleg a szebbik nem minden tagja szereti a kézimunkát. Ezek lehetnek teljesen eltérő típusok. Például van, aki szereti a kereszthímzést, míg más inkább szőni akar. Sokan, akik gyerekkorukban megtanulták a kötés horgolást, fiatalkorukban megfeledkeznek róla és csak felnőttként jut eszükbe újra a kézimunka, amikor zoknit vagy pulóvert akarnak kötni a gyermekeiknek vagy unokáiknak.

Nem számít, mikor kezdjük el a kötés horgolást, az mindenkinek valami szemet gyönyörködtető és teljesen új dolog felfedezését jelenti. Nincs határa annak, hogy meddig mehetünk el a képességeink fejlesztésében. Mindig új kötés horgolás mintákkal és eredeti alkotásokkal állhatunk elő.