A gazdaságos számítógép vásárlásra egyértelműen egy használt példány beszerzése jelenti a megoldást. Tehát, ha szüksége lenne egy új gépre, de nem tud vagy nem szeretne túl nagy összeget kiadni ezért, akkor elsősorban megbízható helyet kell keresnie, ahol másodkézből származó elektronikai cikkeket értékesítenek.

A magánszeméllyel kötött üzletet azért nem ajánljuk, mert ez esetben nincs garancia arra, hogy valóban azt kapja, amire számít, még akkor sem, ha ismerősről van szó. Egy kimondottan ezzel foglalkozó cég garanciát is vállal az általa kínált termékekre és egy laptop akció révén pedig még annál is kedvezőbb feltételek mellett lehet Öné egy hordozható PC, mint általában.

Például a www.computerfactory.hu webáruház csak használt gépeket forgalmaz, amelyekre modelltől függően hosszabb-rövidebb jótállási időt is meghatároztak a szakik. Továbbá rendszeresen van náluk laptop akció is, így szinte bármikor hozzájuthat egy hihetetlenül jó ár-érték aránnyal bíró számítógéphez.

Csak fel kell keresnie a weboldalt, megkeresni a laptop akcióban szereplő termékeket és a részletes leírások elolvasása után betenni a kosarába azt, ami leginkább megfelel az elvárásainak. Akkor se csüggedjen, ha nem talál olyat, amit szeretne, mert rövid időn belül már más darabok fognak szerepelni a laptop akció ajánlatai között, így nem kell sokat várnia a tökéletes modell felbukkanására. Egy kis türelemmel és szemfülességgel remek lehetőségekre csaphat le és elmondhatja majd, hogy a laptop akció révén, élete legjobb üzletét kötötte meg!