Általában közepes alkoholtartalommal rendelkeznek és szinte minden ízesítésben kaphatóak, az édestől kezdve, a mentoloson át egészen a keserűig.

Az alapanyagok talán a likőrök esetében a legváltozatosabbak. Hiszen készíthetünk likőrt tojásból is, de a méltán népszerű Jägermeister nem kevesebb, mint 56 gyógynövény felhasználásával nyeri el a tipikus ízvilágát. Hasonlóan nagy titok övezi az Unicum receptjét is, amiben szintén rengeteg gyógynövény található.

Viszont, aki az édes élvezeteket kedveli, azok a kínálatban megtalálhatják a likőrök krémes változatát. Csokoládés, vaníliás, kókuszos ízek és aromák várnak mindenkit.

Talán ezekkel kell a leginkább vigyázni. Az édesség elnyomja az alkoholt és úgy tűnhet, hogy bármennyit képesek vagyunk meginni a likőrök ezen fajtájából, majd kellemetlen émelygés közepette, hirtelen jön a felismerés, hogy mégis jobb lenne abbahagyni a fogyasztását. Aki ismeretlen vizekre szeretne evezni, az kipróbálhat olyan különlegességeket is, mint például az Agwa de Bolivia, ami nem másból, mint kokalevélből készül.