Az ágazat a sérülések következtében kialakult elváltozások kezelésével, a fájdalmak csillapításával és az anatómiai állapot helyreállításával foglalkozik. A magán traumatológia csonttörés, ízületi ficam, rándulás, ín- és idegsérülés kapcsán kereshető fel. Elsősorban feltárásra kerül egy előre egyeztetett időpontban a kórelőzmény. Ilyenkor a szakember kikérdezi a beteget a baleset körülményeiről és a kialakult panaszokról. A digitális röntgen, az MR, a CT, a csont-, az ultrahang- és a laborvizsgálat elvégzését követően részletes kép alakul ki a problémáról.

A magán traumatológia szakorvosa csak az elemzés után tudja a pontos diagnózist megállapítani és előírni a szükséges terápiát. Az ízületi sérüléseket artroszkópos eljárásokkal kezelik. A klinikán biztosítani tudják a fekvőbeteg ellátást, hiszen megeshet az is, hogy a pácienst nem engedik haza a kontroll után. A magán traumatológia szakképzett dolgozói többéves referenciával rendelkeznek.

Minden esetben megfelelően járnak el és kizárólag a szükséges kezelést írják elő. Az egészségügyi intézkedések megkönnyítésére 2020-ban létrehoztak egy internetes oldalt. A Dokio nagyon népszerű az emberek körében, hiszen rengeteg pozitívuma van. A szolgáltatás teljes mértékben ingyenes. Közel 400 szakember profilja és rendelése érhető el itt. Ez a szám egyébként folyamatosan növekszik. A platform 15 klinikával áll partnerségben. A gyors és átlátható ügyintézésnek köszönhetően, percek alatt foglalhat időpontot. Lehetőség van arra is, hogy a szakorvosi szolgáltatásokat összehasonlítsa.

A Dokio oldalán elérhető a tünetellenőrző pont, aminek segítségével informálódhat azzal kapcsolatban, hogy milyen szakrendelésre regisztráljon. Ezt csak abban az esetben tudhatja meg, ha megválaszolja a program által feltett kérdéseket. Ha megkapja a diagnózist, akkor utánajárhat, hogy milyen jellegű a kialakult probléma. A személyre szabott tudástárban tájékozódhat a betegségekről. A weblap hatékonysága 93 %-ra tehető. A Dokio közel 50 000 regisztrált felhasználóval büszkélkedik és ez a szám napról-napra növekszik.