Sokan a nyelvtanulás gondolatától is rosszul vannak, pedig nem is annyira nehéz feladat. Egy jó magyar angol szótár és a kedvenc feliratos filmjeink máris megadják a tökéletes alapot. A legtöbben megszoktuk, hogy az iskolai tanulmányaink során csak alapszintű oktatást kapunk és azt is nehezen fogadjuk el.

Az angol órák nagyszerű lehetőségeket rejtenek, de valamiért abban az életkorban sokkal jobban szeretjük a kirándulásokat és a barátainkat. Pár év múlva keserűen tekintünk vissza az iskolára, hiszen rengeteg évet tölthettünk volna nyelvtanulással. Azonban soha nincs késő! Az applikációk, a filmek, a zenék és a könyvek is segítenek abban, hogy könnyebben elsajátítsunk egy nyelvet.

A legfontosabb, hogy mindig legyen kéznél egy magyar angol szótár, így gyorsan ellenőrizhetjük az ismeretlen kifejezéseket és mondatokat. Ha valahová le tudjuk írni ezeket és később újra elolvassuk, akkor sokkal nagyobb eséllyel fogunk emlékezni a szövegre. Így a nyelvtanulás is könnyebbé válik, ráadásul kellemesebb lesz.