Ezt a természetes anyagot a fiatal dolgozó méhek életük 12 és 17 napja között állítják elő a hasi mirigyeikből. Ebből kifolyólag, a méhviasz gyertya nagyon különlegesnek számít. Bizonyított tény, hogy pozitív hatást gyakorol a szervezetre.

Égés közben negatív ionokat juttat a légtérbe, amelyek hatékonyan kötik meg a polleneket, a baktériumokat és a port. Az allergén anyagok a földre kerülnek a gravitáció hatására, ezáltal egyszerűen feltakaríthatóak. A méhviasz gyertya hipoallergén, ami azt jelenti, hogy asztmás és egyéb allergiás betegségben szenvedők is bátran használhatják, hiszen tisztítja a levegőt.

A kellemes mézes illat belélegzése nyugtatóan hat a szervezetre. Sokféle formában és mintázatban van jelen az online üzletek virtuális polcain, így mindenki ízlése szerint válogathat. Ha beszerez néhány eszközt, akkor saját kezűleg is elkészítheti. A méhviasz gyertya égés közben csak minimális füstöt bocsájt ki. A hagyományos termékekkel szemben, sokkal hatékonyabb és megbízhatóbb, ezért nem véletlen, hogy ennyire közkedvelt.