A bőrradírozás vagy más néven peelingezés minden esetben fontos. Nem számít, hogy valakinek száraz, esetleg zsíros az arcbőre vagy általában véve nincs problémája ilyen téren, az elhalt, elöregedett hámsejtek eltávolítása ugyanolyan jelentőséggel bír.

Ugyanis peeling után sokkal könnyebben felszívódnak az egyéb célra alkalmazott kozmetikumok, illetve azok jobban ki tudják fejteni a különféle hatásaikat is. Természetesen peeling esetén sem mindegy, hogy milyen bőrtípussal rendelkezik valaki, ehhez is fontos, hogy olyan termékeket válasszon, ami kimondottan az ő problémáinak megfelelően lett összeállítva.

Száraz területekre nem ajánlott olyan bőrradírt használni, ami még jobban olaj vagy zsiradékanyag nélküli, de például zsíros, pattanásos bőrön kiváló eredményeket lehet elérni a gyümölcssavas, szalicilsavas készítményekkel.

Amit általánosságban el lehet mondani, hogy érdemes kerülni azon olyan peeling termékeket, amelyek műanyag polírozó szemcséket tartalmaznak, mert ezek sem a szervezetnek, sem pedig a természetnek nem tesznek jót.

A bio alternatívákban a radírozó hatást kölcsönző szemecskék is természetes eredetűek, amelyek egyrészt kíméletesebbek az arccal is, de a környezetünkre sincsenek rossz hatással. Már csak ezért is érdemes bio peeling kozmetikumokat választani, de persze nem ez az egyetlen előnyük.

A BIOLA webáruházban kapható változatok semmilyen káros kémiai vegyületet nem tartalmaznak, így egyetlen összetevőjükkel sem veszélyeztetik a bőr szépségét, illetve az általános egészségi állapotot sem. Ugyan figyelembe kell venni az egyéni érzékenységeket, hiszen akár a gyümölcssavakra is reagálhat valaki átmeneti bőrpírral, de ez általában minden termékkel így van, ezért a peeling esetében sem jelent extra kockázatot.

Ha valaki tudja magáról, hogy allergiás valamilyen növényre, az mindenképpen járjon el körültekintően, de a többiek nyugodtan kísérletezhetnek a természet ajándékaival. Mindenki fog találni neki megfelelő termékeket, csak rá kell szánni egy kis időt. Azzal pedig máris le lehet rövidíteni a keresgélést, hogyha a BIOLA kínálatából választ, mert itt rendkívül megbízható, tanúsított bio verziók kaphatóak.