A sertéshúsos receptek rendkívül népszerűek hazánkban, bár egyik-másik messzi tájakról származik. A pulled pork egy jellegzetes amerikai étel, ami alacsony hőmérsékleten, órákon át sül, mígnem úgy megpuhul, hogy szinte szétolvad az ember szájában. Nem bonyolult a pulled pork recept, bár néhány hasznos praktika szükséges hozzá.

Az eredeti füstölt íz csak faszénen, füstölőben sülve érhető el, azonban egy egyszerű konyhai sütőben is elkészíthető az étel otthoni változata. Ha nem is hoz éppen olyan eredményt ez a pulled pork recept, mint az amerikai BBQ éttermekben, a családtagok és/vagy vendégek dicsérő szavai biztosan nem maradnak el a szervírozást követően.

Az Államokban ez a finomság sertéslapockából készül, de mivel számos változata létezik, ezért nem ritkák az olyan receptek sem, amelyekben sertéstarja szerepel. Voltaképpen mindkét változat tökéletesen felhasználható, de arra mindenképpen figyelni kell, hogy olyan húst válasszunk, amelynek a belsejében is vannak zsírosabb rétegek, nem csak a külsején.

Ilyen alapanyagból, az eredeti pulled pork recept alapján igazán puha, szaftos és ízletes ínyencséget hozhatunk létre. A receptek.at portálon részletesen le van írva a finomság elkészítésének folyamata, aminek segítségével még a tapasztalatlanok is ízletes eredményt érhetnek el. Persze, a pulled pork recept csak elsőre tűnhet bonyolultnak, minél többször készítjük el az ételt, annál könnyebb, egyszerűbb lesz majd. Lepje meg Ön is a családját és a barátait a hétvégén a pulled pork nyújtotta élményekkel!