Ha van olyan alkoholos ital, ami időtlen-idők óta létezik, vagy legalábbis számtalan régi történet kering róla, akkor most egy ilyen nedűről lesz szó. Gondoljunk csak arra, hogy nincs kalóz, amelyik ne fogyasztott volna rum tartalmú italt.

A rum kapcsán legendák keringenek, azt is mondhatnánk, hogy nem túl minőségi italnak tartják sokan, mindez persze helytelen elgondolás.

Számtalan világmárka évekig, évtizedekig érleli a jobbnál-jobb anyagokból összetevődő folyadékot, hogy végül minőségi, dizájnos üvegben értékesítésre kerüljön. Ajándéknak is kiváló, gyakorta viszik ilyen célra is, hiszen nem lehet vele melléfogni.

Aki nem kedveli a karakteres jellege miatt tömény formában, bátran keverheti kólával vagy egyéb üdítővel. Sokan sütemények, édességek ízvilágának a felturbózásához is igénybe veszik a rum kellemes aromáját, hiszen valósággal felrázza az ételt, amelyik kap néhány cseppet belőle. Igazi ízorgiát tud előidézni az ételek esetében. Erősen ajánlott a kipróbálása, mert a remek élmény garantált.