A focizás az egyik legjobb szabadidős tevékenység. Még a szabályokat sem feltétlenül szükséges tudni ahhoz, hogy valakinek jó szórakozást nyújtson, hiszen a labda egyszerű passzolgatása is érdekes lehet, illetve az, hogy megpróbálja mindig eltalálni, elkapni, amikor feléje gurul.

Éppen ezért, a focikapu nemcsak a fanatikus rajongók kertjében kaphat helyet, hanem lényegében bárkinek jól jöhet, aki szeret a szabadban lenni és a mozgást sem veti meg. Amennyiben rendelkezésre áll a focikapu, akkor a nap bármelyik szakában és a hét akármelyik napján ki lehet menni az udvarra rúgni a bőrt, akár kikapcsolódás és/vagy sport gyanánt is.

Mert nem lehet eltekinteni attól a ténytől sem, hogy a focizás milyen jól átmozgatja a teljes testet. Tehát, ha valaki nem szeret egyéb mozgásformákat vagy nincs ideje edzésekre járni, akkor a ház mellett elhelyezett focikapu is remek lehetőséget kínálhat arra, hogy legalább néhanapján sportoljon valamit. Ráadásul a családot, barátokat is be lehet vonni a játékba, így a kapcsolatok ápolására is jó alternatívát biztosít a focikapu.