A vállalat folyamatosan törekszik a határok átlépésére és az új technológiák bevezetésére, hogy a felhasználóknak a lehető legjobb élményben legyen részük. A Samsung okostelefonok az innováció és a minőség tökéletes egyensúlyát kínálják. Úgy lettek tervezve, hogy egyesítsék a funkcionalitást a stílussal.

Az elektronikai készülékek egyik legfontosabb része a kijelző, ami szinte az egész előlapot lefedi, ezzel lenyűgöző megjelenést kölcsönözve. Sok modellben az AMOLED technológiát használják, ami élesebb és színesebb képeket eredményez. A Samsung okostelefonok alján felfedezhető az USB port, ami nemcsak a töltésre szolgál, hanem az adatátvitelt is támogatja. Ez az elhelyezkedés lehetővé teszi a kényelmes hozzáférést, legyen szó autóstöltésről, asztali dokkolásról vagy egyszerű adatátvitelről.

A hangerőszabályzók és a bekapcsoló gomb az oldalsó részen kapott helyet. A Samsung okostelefonok erős processzorral és nagy tárhellyel rendelkeznek. Az akkumulátorra sem lesz panasz, hiszen intenzív használat mellett is egész nap folyamán üzemel.