A napokban mindenképpen érdemes sok folyadékot magával vinni, ha kirándulni indul, hiszen nagy lesz a kánikula. Székelyföld időjárás változásairól híres, ezért nem kell meglepődni, ha váratlanul elered egy nyári zápor. Románia éghajlata átmeneti mérsékelt kontinentális. Módosíthatja nyugaton az atlanti-óceáni, délnyugaton pedig a mediterrán klíma.

Meg kell említeni, hogy az ország a 45 fokos északi szélesség mentén terül el. Egyenlő távolságra van az Egyenlítőtől és az Északi-sarktól, aminek következtében az évi középhőmérséklete +10 C. A 4 évszak kiválóan elkülönül. Székelyföld időjárás kissé szeszélyes, ezért a csapadék rendszertelenül jelentkezik. Az éghajlatát nagymértékben meghatározzák a domborzatok, azon belül a hegységek iránya és magassága.

A domborzat miatt az egész ország területét beleértve, a legváltozatosabb hőmérséklet Erdélyben és a Kárpátok területén érzékelhető. A legkevesebb eső a Duna-delta vidékén, valamint a Fekete-tenger partján esik. Ezzel szemben, a legtöbb csapadékot a Déli-Kárpátok kapja. Székelyföld időjárás tekintetében remek lehetőséget kínál a turistáknak és a nyaralni vágyóknak egész évben. Az időbeli elosztása kontinentális jellegű.

A magasabb hegyvidékeken általában 6 hónapig van jelen a hótakaró, ami mellesleg gyönyörű látványt nyújt a látogatóknak. Székelyföld időjárás adatai bármikor megtekinthetőek az internetes portálokon. Ha ide akar elutazni, akkor mindenképp tájékozódjon a várható hőmérséklet felől! Sok a látványosság és a kikapcsolódásra alkalmas program, így biztosan nem fog unatkozni, ha ellátogat Erdély gyönyörű vidékére.