Napjainkban már igen sokféle bicikli található meg a kereskedelmi kínálatban. Ezek közül talán a leginkább népszerű a sokoldalúan használható trekking kerékpár, ami egyaránt megfelel városi, mindennapos bevetésre és hosszabb túrákra is. Használhatóak aszfalton, de közepes nehézségű terepen is.

Egyik fő jellemzője ennek a termékcsaládnak, hogy a modelljei gazdagon felszereltek. Mindegyik trekking kerékpár gyárilag fel van szerelve olyan kiegészítőkkel, mint amilyen a sárvédő, a világítás és a csomagtartó.

Az ebbe a kategóriába tartozó kétkerekű járgány igen masszív felépítéssel rendelkezik, rendszeres igénybevétel mellett is sokáig kitart. A maximális komfort érdekében, a váz úgy van kialakítva, hogy hajtás közben a hát nem teljesen egyenes, de nem is kell rádőlni nagyon a kormányra.

Két fő típusa van ennek a biciklinek. Az egyik a lassú hajtásra megfelelő klasszikus geometriájú, a másik pedig a sportos igényekre szabott, továbbfejlesztett cross trekking kerékpár, ami hosszabb utakra való.