A felniknél az ET érték mindig fontos tényező, hiszen ez nagyban kihat a futómű geometriájára. Pár milliméteres eltérés a Suzuki SX4 alufelni esetében nem fog sok gondot okozni, de abban biztos lehet minden autótulajdonos, hogy egy túlzott nyomtáv szélesítés bizony nem kedvez az autónak és a viselkedésének.

A nem ideális ET számú Suzuki SX4 alufelni miatt a verda kezelhetetlenebbé, irányíthatatlanabbá válhat, ami úgyis megnyilvánulhat, hogy elkezd bemászni a nyomvályúkba. Emellett még rángatni kezdhet a kormány is, sőt, a határ közelében kiszámíthatatlanul viselkedhet. Arról nem is beszélve, hogy ekkor nagymértékben lecsökkenhet a gömbfejek és a csapágyak élettartama, ami érthető is, hiszen a rossz futómű geometria ezt hozza ki a járgányból.

Azt azonban tudni kell, hogy ezek a hatások nagymértékben függnek a verdától és attól is, hogy milyen a Suzuki SX4 alufelni. Ellenben tudni kell, hogy aki nem akar kockáztatni, az jól teszi, ha nem nyúl hozzá az érzékeny egyensúlyhoz. Érdemes mindig ragaszkodni a gyári felni ET-hez.

Ha pedig ez nem megoldható vagy nem ragaszkodik ehhez a tulaj, akkor csakis pár milliméteres eltérés legyen az, aminek a Suzuki SX4 alufelni és a futómű ki van téve. Gyakran megesik, hogy egy olyan nagy ET-s Volkswagen Golf 4 alufelni típussal találja magát szemben az ember, hogy egyből jön is a kísértés, hogy egy nyomtáv szélesítővel, pogácsával segítsen a helyzeten a tulaj.

Lehet, hogy ez elméletben rendben is lenne, hiszen ha precíz az ember, akkor meg tudja oldani a Volkswagen Golf 4 alufelni méretre esztergálását. Sőt, még a gyári ET szám is elérhető. Legrosszabb esetben is egy garnitúra hosszabb kerékcsavar kell majd és kész is az egész. Azonban itt is tanácsos elővigyázatosnak lenni.

Lehet, hogy néhány milliméter alárakásból a legritkább esetben születik baj, de az biztos, hogy még két centiméteres Volkswagen Golf 4 alufelni eltérés is gondokat idézhet elő. Nagyjából ez a helyzet a Volkswagen Golf 4 alufelni és az osztókör esetében is. A Volkswagen és a Suzuki keréktárcsák megrendelhetőek az alu-felni.hu internetes boltban is.