Rengetegféle változat létezik szerte a világon, amelyek más-más aromával és ízvilággal rendelkeznek. Összességében azonban a whiskey semmilyen más alkoholos italhoz nem hasonlítható.

Egyszerű gabonapárlatként kezdte, ám az évtizedek során egyre kifinomultabb módszereket alkalmaztak az elkészítése során. Így vált egyre tisztább és karakteres nedűvé az évek alatt. Aki fogékony a füstös ízvilágra, ami gyakran gyümölcsös jegyeket hordoz magában, az nyilván képes értékelni többféle változatot.

Van, amiben a vaníliás aroma dominál, míg a másik fajtában egy leheletnyi fahéj fedezhető fel. A végleges ízt a tölgyfahordóban történő érlelés hozza elő, illetve a hozzávalók füstölése.

A whiskeyk közötti különbséget olykor nem is az ízükben kell keresni. Sokkal inkább az illatukban fedezhetünk fel változatosságot. Az írásmód ne zavarjon meg senkit. A whiskey és a whisky ugyanarra az italra utal, viszont az előbbit inkább az amerikaiak használják előszeretettel. Az idrinks.hu webáruház lehetőséget kínál arra, hogy többféle márka termékébe belekóstolhassunk.