Napjainkban egyre többen fogyasztják ezt a fenséges italt a különleges íz-világa miatt. Skóciát, Kanadát, valamint Japánt tekintik a whiskey hazájának. Készülhet árpából, kukoricából, rozsból és búzából egyaránt. Az előállítási folyamat rendkívül nagy szakértelmet igényel. A gyártók mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minőségi ital kerüljön a palackokba.

Mielőtt ez megtörténik, rengeteg a tennivaló. Elsősorban a gabonaféléket vízzel együtt melegítik annak érdekében, hogy cefrét állítsanak elő. A magvakban keményítő van, ami a lebomlás után cukorrá alakul át. A whiskey ízét nagyban meghatározhatja az érlelési folyamat. Még az sem mindegy, hogy milyen hordóba kerül az ital és mennyi ideig marad abban.

Minél tovább érlelik, annál simább és ihatóbb lesz. Mindenképp meg kell említeni, hogyha az ital a palackba kerül, akkor az érlelési eljárás véget ér. A whiskey bármilyen eseményen megállja a helyét. A meghívott vendégek, családtagok, rokonok vagy üzletfelek biztosan nagy örömmel fogják fogadni, ha kinyit egy vagy több palackot.