Manapság már okostelefonnal is lehet kezelni az otthoni szobatermosztátot. Természetesen ez a rendkívül praktikus adottság a wifis termosztát esetében érhető el, hiszen ez képes kapcsolódni a smartphone-nal. Napjainkban többféle wifi termosztát kapható, amik között a vezetékes és rádiófrekvenciás kivitelek nagy népszerűségnek örvendenek.
Sokak nagy örömére ezeknek a bekötése és a fűtési rendszerhez való szinkronizálása egyáltalán nem mondható nehéz feladatnak. A wifis termosztát a napi program megadásán és levezérlésén kívül természetesen sokkal többre képes. Említést érdemel itt a geofencing funkció. Miről van szó?

Nos, megeshet, hogy az ember nem a megszokott időben érkezik haza a munkából. Ha gyakran kell túlórázni, esetleg a munka után inkább elmegy az ember megnézni egy jó filmet, a geofencing funkció az ideális választás, hiszen így nem fog feleslegesen fűteni a rendszer. Ennek köszönhetően beállítható a wifis termosztát egy bizonyos földrajzi távolságra, amin ha belül van az illető, azonnal bekapcsol a komfort fokozat.