A téli időszakban mindenképpen fontos, hogy a lakás el legyen látva valamilyen fűtési megoldással, aminek köszönhetően kellemes hőmérsékletet lehet biztosítani a helyiségekben. A kertes otthonokban gyakori a vegyestüzelésű rendszerek jelenléte. Ezeket rendszeresen táplálni kell, amihez az alapanyagot általában nagyobb darabokban szállítják.

Egy akkus láncfűrész bevetésével ugyanakkor ezek könnyedén kisebb részekbe darabolható. Mindezen túl, ezek a kompakt berendezések a kertekben végzett munkákhoz nyújtanak kiváló támogatást. Az elszáradt gyümölcsfák kivágása, nagyobb bokrok megnyesése során megfizethetetlen az akkus láncfűrész jelenléte.

Az energiatároló rendszereknek hála, a vezetékes hálózat közvetlen csatlakozása nélkül alkalmazható, teljesen szabadon. A készülék jelzi, amikor már túl alacsony az energiaszint és lekapcsol, hogy védje az akkut. A Makita DUC254Z akkus láncfűrész nagyon erős motorral rendelkezik, nincs benne szénkefe, ami kitolja az élettartamot, valamint XPT por- és cseppálló védelemmel van ellátva.