Az akkus szerszámgépek népszerűsége egyre növekszik. Ez jellemző az akkus sarokcsiszoló gépek esetében is. A titok nyitja, hogy az akkus szerszámok előnyei lassan, de biztosan megfizethetővé válnak.

Megszoktuk, hogy csak igen alacsony teljesítményű akkus gépet választhatunk megfizethető áron. Ez ma már koránt sincs így. Szerencsére a technológia olyan fejlettségi szintre jutott, hogy akkus sarokcsiszolóból a professzionális teljesítményű is gazdaságos.

Köszönhető ez annak is, hogy a legtöbb gyártó már rendszerben gondolkodik. Tehát úgy dobja piacra a gépeket, hogy azok működtethetőek legyenek ugyanazzal az akkumulátorral. Így a szerszámgépekhez elég egy akkut megvenni.

Az elvitathatatlan, hogy egy akkus sarokcsiszoló használata jóval kényelmesebb, hiszen egyáltalán nem kell a tekergőző kábelektől és áramforrástól függővé tenni a munkát. Az ilyen szerszámgépek hatékonyságához arra van szükség, hogy megbízható, tartós akkukat gyártsanak. A Makita már ezen a téren is bizonyított, az üzletünkben pedig forgalmazzuk a brand termékeit.