A különféle hidegburkoló munkák egyik utolsó fázisa a csiszolás. Ennek során, a kimondottan éles, hegyes részek kerülnek letompításra, eldolgozásra, hogy azok biztosan ne okozzanak sérülést és remekül illeszkedjenek. A feladatot általában csiszolókorong segítségével végezhetjük el.

Hála a modern technikai fejlesztéseknek, már nem kell kézi szerszámokkal bajlódni és sok erőt kifejteni a feladat elvégzéséhez, ugyanis a nagyobb teljesítmény leadására képes sarokcsiszolókhoz csatlakoztatható tárcsák révén, rövid idő alatt kiváló eredményt lehet elérni. A csiszolókorong nem direkt kerül fel a meghajtó eszközre, hanem egy ellendarabbal, vagyis szivacstányérra lesz felhelyezve, általában tépőzáras kapcsolódással, ami megkönnyíti az esetleges cserét.

A kínálat roppant széles. Választható olyan csiszolókorong is, amelyik alkalmas vágásra, valamint kapható kifejezetten száraz és vizes körülmények között használható típus. Mérjük fel a teljes palettát, majd pedig az igényeinkkel összevetve, döntsünk okosan!