Ha több HomePod mini van a házban, könnyedén kommunikálhat a családtagjaival a kaputelefon segítségével. Kérje meg Sirit, hogy küldje el az üzenetét az egész háznak vagy az egyes szobáknak és mindenki könnyen válaszolhat az Apple hangszóró használatával. Ez az eszköz a többi Apple eszközzel is működik.

Üzeneteket küldhet és fogadhat a CarPlay szolgáltatáson keresztül vezetés közben, az AirPods edzés közben jön jól vagy az Apple Watch használatával, amikor ügyeket intéz. Az Apple hangszóró képes vezérelni az iPhone Home App alkalmazásában beállított intelligens otthoni eszközöket és integrálható az otthoni automatizálásba.

Home Hubként is működhet, ami lehetővé teszi, hogy bárhonnan vezérelje az eszközt az iPhone segítségével, mindaddig, amíg van adat- vagy WiFi kapcsolata. Az Apple hangszóró támogatja a Thread nevű intelligens otthoni protokollt is. Ez pedig lehetővé teszi az eszközöknek, hogy nagyobb távolságra csatlakozzanak és kevesebb energiát használnak, mint a WiFi vagy a Bluetooth.