Az energia megtakarítás érdekében egyre jobban terjednek az úgynevezett passzívházak, amelyek lehetőséget kínálnak arra a déli irányú tájoláson keresztül, hogy maximálisan kiaknázzák a napsugárzásból származó hőmennyiséget. Ez télen igen hatékony, de nyáron problémát is jelenthet, mert ha túl sok fény érkezik be, akkor hirtelen meleg lesz, akárcsak egy üvegházban. Itt jön képbe a redőny vezérlés tökéletes megoldásként.

Az automatizálásnak megvan a maga haszna, hiszen így megkímélhetjük magunkat, olykor igen jelentős munkától. Az esetenként több négyzetméteres felületek állandó kézzel történő mozgatása igen megterhelő, aminek a problémáját a redőny vezérlés egyszerűen elvégzi.

Egy időzítő beiktatásával arra ébredhetünk, hogy hirtelen fény árad be a szobába reggelente anélkül, hogy bármit tennénk. Ha komolyan érdeklődünk a technológia iránt, akkor a solareromu.hu oldalon részletesen olvashatunk a redőny vezérlés kialakításának lehetőségeiről. Tapasztaljuk meg ennek a működő mechanizmusnak a pozitívumait és fordítsuk az előnyünkre!