Néha előfordul, hogy a kedvenc autónk első gyújtásra nem indul, ez legtöbb esetben azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült. Ennek felismerése után, legtöbbször az akkumulátor bikázása következik. A folyamatban fontos lépéseket kell betartani. Előszőr is szükségünk van egy megfelelő vastagságú kábelre, meg egy akkumulátorra. Nagyon lényeges, hogy az akkumulátor, amiről áramot adunk, nagyobb vagy azonos teljesítményű legyen.

A kábel fémmel nem érintkezhet és a polaritást se hagyjuk figyelmen kívül! Az autó akkumulátor bikázása során segítségünkre lehet egy külső vagy egy másik gépkocsiból kapott akku. Ez esetben a két autót egymás mellé helyezzük, felnyitjuk a motorháztetőt és elhelyezzük a kábeleket a megfelelő helyre.

A piros csipeszt a pozitív sarura, a feketét a negatívra csatoljuk. Folyamatosan kell működjön a bikázó autó motorja. Pár perc töltés után már beindítható az autó és ha minden lépést betartottunk, akkor az akkumulátor bikázása sikeresnek bizonyul. Ellenkező esetben, érdemes szakember segítségét igényelni.