Az egyik legnépszerűbb a mercerizált, ami egyáltalán nem véletlen, hiszen alkalmas kisbabáknak készített játékokhoz is. Az amigurumi fonal nagyszerűen kombinálható és nem szöszöl. Ha szeretsz saját kezűleg alkotni, akkor érdemes ezt a rövid leírást elolvasnod.

A figurák előállításához a pamut-akril keverék is jó döntés lehet. A horgoláshoz 2-es és 3-as tű javasolt, ez a dolog persze függ a szálvastagságtól. Célszerű több horgolótűt beszerezned, hogy megtapasztalhasd melyik használata a legkényelmesebb.

A Catania Originals egy hazai termék, ami nem kevesebb, mint 96 színben érhető el. A kissé merev amigurumi fonal jól tartja a formáját, a színét és persze strapabíró. Az előnye, hogy nem okoz bőrirritációt, viszont a mosásakor kizárólag kímélő folyékony mosószert és mosózsákot használj, a szárítás pedig fekve, formára igazítva történjen!

Az amigurumi fonal segítségével meseszép játékokat hozhatsz létre, amelyekkel a csemetéd nap mint nap örömmel fog szórakozni. Ajándék gyanánt is készíthetsz egy-két érdekes figurát.