A márkát az elmúlt évtizedekben hozták létre, elsősorban azért, hogy méltóképpen képviselje az ősi hagyományokat. Az Árpád pálinka gyártása során kiemelt figyelmet szentelnek az alapanyagok minőségére.

Legtöbbször őstermelőktől származó, válogatott gyümölcsöket használnak fel. A lepárlásnál elengedhetetlen az alapos és hozzáértő munka. A hagyományos módszereket a modern technológiával ötvözik, ennek köszönhetően a végeredmény mindig tökéletes.

A lepárlási folyamatot kétszer ismétlik meg annak érdekében, hogy tisztább és ízesebb nedű kerüljön a palackba. Az Árpád pálinka többféle ízvariációban szerezhető be. A mesterek egy-egy változatot fahéjjal és vaníliával bolondítnak meg. Nem csupán önálló italként élvezhető, vagyis nem ritkán használják főzéshez és sütéshez is.

A gyümölcsalapú nedű kiválóan alkalmas húsételek, szószok és sütemények ízesítésére. Aki megkóstolja, az nemcsak egy finom italt ismerhet meg, hanem egy kultúrát és történelmet is, amit minden magyar büszkén hordoz magában. Az Árpád pálinka hírneve nem véletlen.