A gyönyörű és csábító ajkak igazán nőiessé és vonzóvá teszik a hölgyeket. Az ajkak bőre nagyon finom, ezért különös gondoskodást igényel. A Nap, a szél és a por hatásai gyakran kiszáradást, hámlást és mikrokrepedéseket okoznak. Ezzel a problémával segít megbirkózni a jó minőségű ajakápoló.

Hogyan válasszunk ilyen kozmetikumot? A legfontosabb szempont, hogy megértsük a balzsam és az ajakápoló közötti különbséget. Már a nevéből is kiderül, hogy az elsőben sokkal több hidratáló tápanyag található, mint a másodikban. Ennek ellenére, ha természetes kozmetikumokat vásárol, biztos lehet benne, hogy mindkét lehetőség rendelkezik a szükséges előnyökkel.

Létezik tápláló-, hidratáló-, védő, hidratációt támogató ajakápoló. Az ajakápoló bőrtápláló-regeneráló gyógynövénykivonatokban, bio növényi olajokban gazdag összetétele a legtöbb esetben lehetővé teszi egyszerre több probléma megoldását is. Védőréteget hoz létre, ami megakadályozza a negatív tényezőknek pl. szél, időjárás a bőrre gyakorolt ​​hatását.

Ezen felül táplálja és hidratálja az ajkakat. Ajakápoló kiválasztásakor ügyeljen az összetételre. A termék célszerűen nem tartalmazhat kőolajszármazékokat (vazelin, paraffin), szalicilsavat, szintetikus alkoholokat és parabéneket. Ez utóbbi irritációt és allergiát okozhat ha szintetikus illatanyagokkal együtt.

A mesterséges aromák és illatanyagok használata szintén nem javasolt. Ha valóban hatékony ajakápolót keres, akkor jobb, ha natúr vagy organikus kozmetikumot vásárol. A jó minőségű természetes ajakápolók összetételének biztonsági és környezetbarát tulajdonságait a gyártó országtól függetlenül a GMO mentes alapanyagok és a nemzetközi bio tanúsítások igazolják.