A különféle színű ékszerek a viselője hajához, bőréhez és szeme színéhez is kell passzoljanak. Nyilván az ékszer kiválasztásakor az is fontos, hogy épp milyen viselethez keres kiegészítőt.

A jól megválasztott modell pozitív fényben fogja feltüntetni ezen testrészeknek a tónusait. Nyilván, ha valaki rosszul dönt és előnytelen színűeket választ, akkor a bőr naturális tónusa elszíneződik és egyből előtérbe kerülnek azok a hibák, amit inkább mindenki elrejtene.

Az ékszer tehát egy olyan kiegészítő, ami elrejti a bőr hibáit, a szemkarikákat, az ajkak egyenletlenségeit. Aki ügyesen választja ki a jó nyakláncot, fülbevalót vagy bármi mást, az biztosra veheti, hogy annak a csillogása ki fogja emelni a haj, bőr és szemek természetes ragyogását.

A megfelelő ékszer finomíthatja a viselő megjelenését, megfelelő összhangot teremtve az öltözékeddel. Egyeseket csakis a bőrtónus érdekel, amikor az ékszer megvételére kerül sor. A három fő tónus a hideg, meleg és a semleges. Egy könnyű teszttel le lehet ellenőrizni, hogy melyik típusba tartozik az illető személy.