Mint megannyi mindent, az emberi szervezetben, az ereket is számos veszély fenyegeti. Az érszűkület az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb forma az érkárosodások közül. Éppen ezért, egyáltalán nem szabad félvállról venni és kezeletlenül hagyni. Sokan úgy tekintenek rá, mint időskori betegségre. Ebben van igazság, hiszen a szervezetet az élet során érő, az érrendszert károsító tényezők hatása összeadódik.

Azt viszont mindenképpen fontos tudni, hogy ilyesmi nemcsak az idősebbeknél léphet fel, hanem fiatalabb személyeknél is, akik cukorbetegséggel vagy érelmeszesedéssel küzdenek. Az érszűkület ugyanis ezen betegségeknek gyakori szövődménye. A másik érdekesség, hogy ezzel a problémával az úgymond egészséges emberek is szembesülhetnek. Azok ugyanis, akik dohányoznak, fokozottan ki vannak téve az érszűkület kialakulásának. Szerencsére létezik megoldás, mind a hagyományos, mind pedig az alternatív értelembe vett kezelések által.

Nem is gondolnánk, hogy a mikrokeringési zavarok mennyi kellemetlen tünetet, sőt, betegséget is okozhatnak. A hajszálerek nem megfelelő vérellátása ugyanis súlyos következményekhez vezethet. A mikrocirkulációt támogató orvostechnikai eszköz számos betegség megelőzéséhez és kezeléséhez hozzájárul. A mikrokeringés serkentésével fájdalommentesen, mellékhatások nélkül javíthatjuk az egészségi állapotunkat, valamint az egyes szövetek, szervek súlyos károsodásának a kockázatát csökkenthetjük.

Hogyan működik egy ilyen orvostechnikai eszköz? Az általa elvégzett kezelés olyan kórállapotok és panaszok enyhítésére javasolt, amelyek kialakulásában és tartós fennállásában szerepet játszik az erek szűkülete, illetve az érfal rugalmasságának (elaszticitásának) csökkenése. Az érintetteknek az is bizonyára jó hírül szolgál, hogy az orvostechnikai eszköz már Magyarországon is elérhető. Ennek bérlése lehetővé teszi az otthoni használatot, a legnagyobb kényelemben.