A növénygondozás kapcsán sok tényezőt fel lehetne sorolni, amelyek befolyásolják a sikert. A napfényt, a hőmérsékletet, a vizet, a tápanyagot is méltán említhetnénk az elsők között, de van még valami, amire nem feltétlenül gondol mindenki. Ez a megfelelő méretű és kialakítású kaspó, ami nem csupán „otthont ad” a virágainknak.

Mindig nagyon fontos, hogy mekkora a kaspó, amibe az adott növény kerül, miként teszi lehetővé a gyökerek vízhez való jutását, illetve az anyag átlátszósága is lényeges lehet a fejlődés szempontjából. Vannak egyedek, amelyeknek kicsi gyökerei vannak és nem nőnek túl nagyra, ezért nem igényelnek méretes kaspót. De azok esetében, amelyeknek folyamatosan terjed a gyökérzete, rendszeres átültetésre lehet szükség.

Továbbá, bizonyos típusoknak nemcsak a leveleik, virágaik igénylik a napfényt, így teljesen átlátszó kaspó ölelésében érzik a legjobban magukat. Ezeket a szempontokat mindenképpen figyelembe kell venni a vásárlás során és csak ezután ajánlott a külső jegyekre fókuszálni, amelyek persze szintén nem elhanyagolhatóak, ha nem szeretnénk elvenni a növények szépségéből.