Az utóbbi pár év alatt nagyon sokat változott a világ. Egyre többször látni, hogy az irodaköltöztetés mögött a Home Office áll, ami egyszerre pozitív és negatív az emberek életében. Minél több dolgozó végzi otthonról a munkáját, annál kevesebb lesz az irodában. Még a legkisebb csapatok is megérzik a változás szelét, ugyanis nem mindenki szeret bejárni a munkahelyére.

Tegyük fel, hogy az egyik irodai munkásnak kényelmes szobája van otthon, ahol probléma nélkül elvonulhat. Nincsenek zavaró tényezők, ráadásul szeret a saját otthonában lenni, így egyáltalán nem vágyik vissza a többiek közé.

Természetesen ott a másik példa is, aki utál otthon lenni, mert hol a gyerekek, hol az állatok zavarják és szüksége van arra a pár órára, amit az irodában tölthet. Innentől kezdve mindenkinek más igényei lesznek a biztos munkavégzéshez, amit a munkaadónak is figyelembe kell venni. Néha csak az irodaköltöztetés segíthet, mivel így a kevesebben is el tudják látni a benti munkákat, miközben a többiek otthon maradhatnak.