Jelentős különbség van a magánlakások és az irodák költöztetése között. Példának okáért, az irodaköltöztetés nem mehet a munka kárára, így a legtöbb esetben hétvégén történik. Továbbá nem várható el az alkalmazottaktól, hogy ők végezzék a csomagolást, a dobozokba helyezést, valamint az asztalok és bútorok cipelését.

Mivel ők csak a munkájukat kell végezzék, így az irodaköltöztetés mindenképpen szakértőkre vár. Azonban ez hatalmas előnyt jelenthet, mert komoly tapasztalattal rendelkeznek és pontosan tudják, hogy miként lehet hatékonyan elvégezni a feladatokat. A magánemberek esetében segítségül lehet hívni a szomszédokat vagy a barátokat, hogy segítsenek a pakolásnál, dobozolásnál, azonban egy iroda ezt nem várhatja el.

Szerencsére roppant profi költöztetők állnak az érdeklődők rendelkezésére, így az irodaköltöztetés problémamentesen mehet végbe. Ráadásul gyors is lehet, aminek köszönhetően nem hátráltatja az irodában zajló munkálatokat. Nincs is annál jobb, mint pénteken az egyik épületben végezni, majd hétfőn a vadonatúj székhelyen kezdeni.