Egyre több a napsütés és egyre melegebb az időjárás. Ilyen időben nincs is jobb, mint egy pohár finom ital a friss levegőn. De mi illik a legjobban az ilyen klímához? Persze mindenki azt iszik, amit szeret, de nehéz elképzelni, hogy 30 fokos melegben éppen a legerősebb pálinkát választja.

Az italnagyker a vásárlók segítségére siet és ismerteti az ilyen időjáráshoz tökéletesen illő alkoholos italok listáját. Ott van rögtön a prosecco. Íze és finom buborékai, jól behűtve, kellemesebbé teszik a meleg estéket. Érdemes málnát vagy epret lefagyasztani, amelyek jégkockaként szolgálhatnak, hogy a prosecco tovább hűljön. Az italnagyker szakértőinek véleménye szerint, a gin is tökéletes frissítő szeszesital, ami remekül illik a nyárhoz. Az üvegbe zárt erdei ízvilága tökéletes alapanyag a meleg napokon oly szükséges felfrissüléshez.

Úgy tűnhet, hogy a bor nem feltétlenül a meleg időjáráshoz kapcsolódik. Ez igaz lehet a vörösborra, de a fehérbor esetében egészen más a helyzet. Az italnagyker kínálatából jól megválasztott fajták behűtve tökéletesen megférnek a forró idővel.