A gyulladásos folyamatok rengeteg betegség kialakulásáért felelnek. Az ízületi panaszok, a bőrelváltozások, illetve az allergiás reakciók megszüntetésére az MSM kiváló lehet. Egy kéntartalmú vegyületről van szó, amit az alternatív gyógyászatban előszeretettel alkalmaznak. Akik rendszeresen sportolnak, azok gyakran tapasztalnak izomfájdalmat, ami az edzés hatékonyságát és a teljesítményt ronthatja. Ilyenkor a szabadgyökök képződése jelentősen megnövekedhet.

Az MSM rendszeres fogyasztása során az izomzat regenerálódik, így az oxidatív stressz és a gyulladás csökken. Elősegíti a magnézium felszívódását, miközben elmulasztja a görcsöket. Az allergiás panaszok, mint például a tüsszögés, a viszketés, az orrfolyás és dugulás sokakat érintenek. A készítménnyel a kellemetlenségek ellen sokat tehet. Mielőtt megvásárolja, kérje ki egy szakember tanácsát! Az MSM kapszulát étkezés közben kell bevenni. Az előírt mennyiséget, ami 2-6 g közötti, 2-3 részre kell elosztani.

Egyébként krém, gél és por formájában is megvásárolható. Ez utóbbi sokkal hamarabb szívódik fel. Az ásványi anyagokra rendkívül nagy szüksége van a szervezetnek. A magnézium tartalmú élelmiszerek beiktatása éppen ezért nem elhanyagolandó. A szükséges napi mennyiség 10 %-a az ivóvízzel kerül bevitelre. A klorofilban gazdag zöldségek, mint például a spenót, a kelkáposzta, a sóska fogyasztása napi rendszerességgel ajánlott. A diófélék szintén gazdagok ebben az anyagban. A szükségletet befolyásolja az életkor, a nem és az egészségi állapot.

A stresszes életmód is meghatározó szerepet tölthet be ebben a dologban. A magnézium tartalmú élelmiszerek csoportjába sorolhatóak a gabonafélék. A rozs, a hajdina, a rizs, a zab, a bulgur, az árpa és a tönkölybúza remek választás lesz, ha változtatni szeretne az étkezési szokásain. A zsíros ételeket, az alkoholt, a szénsavas üdítőitalokat és a tartósítószereket célszerű kerülni. Ha úgy gondolja, hogy a magnézium tartalmú élelmiszerek önmagukban nem elegendőek, akkor szedjen étrend-kiegészítőt! Rengeteg készítményt találhat a gyógyszertárakban, amelyek hatékonyan szívódnak fel a szervezetben.