A kerékpároknak rengeteg előnyük van, viszont hátrányuk is akad jócskán. Mint szállítóeszközök, elég kevés kapacitással rendelkeznek ezen a téren. Ez jelentősen növelhető a bicikli utánfutó segítségével. Használhatunk csomagtartót, kosarat, hátizsákot, egyik sem lesz annyira hatékony, mint a bicikli utánfutó, amivel akár 40 kg-t is vontathatunk.

Az már más kérdés, hogy ki milyen kondiban van. A nagyobb súly ugyanis nagyobb izomerőt kíván, főleg akkor, ha az útvonal tele van tűzdelve emelkedőkkel. Nemcsak csomagok, hanem személyek szállítására is alkalmas a bicikli utánfutó. Nem kell az ülések felszerelésével bajlódni. Ráadásul minden kerékpártípussal kompatibilis ez a kiegészítő.

A bicikli gyerekülések viszont csak bizonyos váztípusokhoz rögzíthetőek. A méretes gumikerekek lágy haladást biztosítanak, így a rázósabb utak sem válnak egyhamar kényelmetlenné. Továbbá, kifinomult felfüggesztéssel van felszerelve a bicikli utánfutó, ami még többet ad hozzá a komfortérzethez. A szülőkben az első kérdés, ami fel szokott merülni a bicikli utánfutóval kapcsolatban, hogy ez mennyire biztonságos?

Az igényes kialakításnak köszönhetően semmi baj nem érheti a lurkókat szállítás közben. Nem kell attól tartani, hogy lekapcsolódik vagy felborul. De ehhez szükség van egy gyakorlott bringásra is. Első alkalommal szokatlannak tűnhet, hogy ezáltal hosszabb lett a bringa. Különösen kanyarodásnál kell figyelni, nehogy beakadjon valamibe a bicikli utánfutó. A borítása véd az eső és az erős napfény ellen egyaránt.