A szemeink védelme minden helyzetben nagyon fontos, hiszen ezek a legérzékenyebb érzékszerveink. Még egy apró homokszem is irritációt válthat ki, nem beszélve a szúró, kellemetlen fájdalomról. Köszörülés, vágás, gyalulás és más tevékenység közben könnyen belepattanhat valami. Számtalanszor fordult már elő baleset a munkavédelmi szemüveg hiánya miatt.

Amikor sarokcsiszolóval fémet vágunk, akkor a kipattanó szikrák, felhevült fémdarabok felfoghatatlan gyorsasággal fúródhatnak bele a szemünkbe. Hogyha sérül a szaruhártya, az csúnya gyulladáshoz vezet általában.

Egy minőségi munkavédelmi szemüveg minden irányból védi a szemeinket. Így nem kerülhet sem por, sem más egyéb szilárd részecske a lencsék mögé. Többféle kivitelben lehet megvásárolni.

A száras kivitel kényelmesen igazodik a fej formájához. Ez minimális védelmet biztosít. A zárt munkavédelmi szemüveg gumipánttal rögzül a fejünkhöz. A fröccsenő folyadékok, vegyszerek ellen is védelmet nyújt. A hegesztő szemüveg használata kötelező, hiszen kötőhártya gyulladást is szenvedhetünk, hogyha hanyagoljuk a viselését.