A személygépkocsik elnevezéséből is könnyen következtethetünk arra, hogy ezek a járművek elsősorban személyszállításra használhatóak. A bútorszállítás nehézkes vagy teljesen lehetetlen feladatnak számít egy átlagos gépkocsival. Kevés olyan bútordarab van, ami gond nélkül befér a csomagtartóba.

A bátrabbak le szokták hajtani a hátsóülést, hogy több hely legyen az utastérben a bútorszállításhoz, de ennél létezik egy még egyszerűbb megoldás.

Igényeljük inkább egy hozzáértő költöztető cég szolgáltatását! A kétajtós ruhásszekrény vagy méretes ebédlőasztal sem okoz gondot a bútorszállítás során. Mivel tapasztalt csapatról van szó, ezért nem fordulhat elő, hogy leverik a vakolatot vagy bármilyen más kárt tesznek a lakásban, de a szállítandó bútordarabban sem.

A bútorszállítás egyébként is speciális szakmai felkészülést igényel. Ráadásul az sem mindegy, hogy milyen fizikummal rendelkeznek azok a személyek, akik a rakodást végzik. Az emeletek és a lépcsők keményen próbára teszik az erőnlétet. A balesetek elkerülése végett, inkább hívjunk költöztető céget­!