Költözéskor általában a bútorainkat is visszük magunkkal. Ha pedig használni akarjuk ezeket az új lakásban is, akkor azt szeretnénk, hogy épségben, lehetőleg ugyanolyan állapotban érkezzenek meg, mint amilyenek a fuvarozás előtt voltak.

Ez azonban többnyire csak akkor valósulhat meg, ha a bútorszállítás olyan profik által történik, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek és megfelelő felszerelésük is van ahhoz, hogy a rakomány sem cipekedés, sem pedig a fuvarozás ideje alatt ne sérüljön.

Persze az ismerősök, szomszédok segítségével, illetve az egyik haver kisteherautójával is megoldható a bútorszállítás, de ekkor szinte biztosan történni fog valami baj, amiért mi leszünk a felelősek.

Nemcsak az értékeink sérülhetnek, hanem akár a segítőink közül is valaki vagy a kölcsönkért jármű, aminek a javítását szintén nekünk kell majd fizetni. Tehát nem érdemes kockáztatni, mert több fejfájással és költséggel is járhat, mintha a profi bútorszállítás mellett döntünk, aminek az esetében minden felelősség a szolgáltatót terheli.