A természet olykor igazán romboló tud lenni, ezért a kíméletlen hatásoknak kitett épületrészeket megéri bármilyen módon megvédeni. Erre a célra szolgálnak a különféle burkoló elemek. Ezek lehetnek csempék, eltérő kialakítású profilok, díszvakolat vagy éppen betonfesték is.

Ki kell emelnünk, hogy ezen termékeknek a védelmi funkció mellett, van egy komoly dekorációs céljuk is. Ezért erre érdemes figyelni, amikor megtörténik a vásárlás. Adott esetben a betonfesték hatása évekig kitart, tehát sokáig nézni fogjuk a festés eredményét. Maga a készítmény a nyers vakolatra felvihető, de az eredményesség érdekében, legalább 2 rétegre van szükség.

A betonfesték nemcsak vízlepergető hatással bír, hanem igyekszik tömíteni az apróbb pórusokat, amelyekbe be tudna szivárogni a nedvesség. A Nap erős ultraviola sugárzása komoly próbatételt jelent a termékeknek, ugyanis az elemi szinten bontja fel az összetevők közötti kötéseket, ezért viszonylag gyors amortizációt okozhat. Létezik már olyan betonfesték is, ami ennek a páratlan terhelésnek fokozottan ellenáll. Mielőtt megtörténne a felhordás, mindent jól elő kell készíteni.

A tisztaság az elsődleges, hiszen a szennyezett felületre csak nehezen vagy egyáltalán nem tapad a betonfesték. A szakemberek jól tudják, melyek azok az apróbb dolgok, amelyekre megéri odafigyelni. A kellő mennyiségű és tetszőleges színű betonfesték online is megrendelhető. Nyissuk meg a festekarena.hu weboldalt, majd ismerkedjünk meg a bőséges kínálattal! Válaszunk körültekintően és figyeljünk a mennyiség jó arányú megválasztására!